Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 20:50

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνία κατά Λεβεντάκη

Γράφτηκε από την
ΑΔΕΔΥ Μεσσηνία κατά Λεβεντάκη

Τα όσα είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκης στις 5 Μαΐου, σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, για τους μηχανικούς που εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας, καταδικάζει το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Η αντίδραση του τμήματος έρχεται ύστερα από τις σχετικές καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ). Αναφέρει ότι “δυστυχώς το παραπάνω ήταν ένα μόνο από τα αναρίθμητα περιστατικά, κατά τα οποία ο δήμαρχος επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου, κατασυκοφαντώντας και υποβαθμίζοντας το έργο τους χωρίς καμία νομική ή υπηρεσιακή τεκμηρίωση”. Και σημειώνει ότι “αν ο κ. δήμαρχος δεν είναι ικανοποιημένος από την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων, προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία συγκεκριμένες ενέργειες, στις οποίες μπορεί και οφείλει να καταφύγει. Προσβολές, απειλές και εκφοβισμοί συνιστούν ντροπή για έναν αιρετό και ουδόλως συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος”.
Το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ καλεί τον κ. Λεβεντάκη “να αποβάλει τις συμπεριφορές μεγαλοτσιφλικά, να ανακαλέσει άμεσα όλους τους χαρακτηρισμούς που έχει απευθύνει κατά καιρούς προς τους δημοτικούς υπαλλήλους και στο εξής να συμπεριφέρεται απέναντί τους με το σεβασμό και την εκτίμηση που τους αρμόζει”.


NEWSLETTER