Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 14:27

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας για τα μέτρα στήριξης

Γράφτηκε από την
Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας για τα μέτρα στήριξης

“Αθλιότητα και κοροϊδία” χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας.

Και καλεί σε ξεσηκωμό, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Εκτιμά ότι “το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου. Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης!”
Χαρακτηριστικά αναφέρει: “400 ευρώ για τους εποχικούς με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον 50 ένσημα στην τουριστική επιχείρηση και κατάργηση της επαναπρόσληψης - 500 ευρώ για τους υπόλοιπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα - ζεστό χρήμα για τους εργοδότες. Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους
εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματός μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ολα δικά τους”.
Το συνδικάτο απαιτεί: “Να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων. Να ισχύσει η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών. Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας”.


NEWSLETTER