Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 21:02

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Τι ισχύει για αλιεία και αγκυροβόλιο τη θερινή περίοδο

Γράφτηκε από την
Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Τι ισχύει για αλιεία και αγκυροβόλιο τη θερινή περίοδο

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ενημερώνει για τις απαγορεύσεις που αφορούν στην κυκλοφορία, την αλιεία και το αγκυροβόλιο στις παραλίες και τις θαλάσσιες περιοχές γενικότερα ενόψει της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει τα εξής: «α) Η απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών εντός των χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων παραλιών, οι οποίες οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 200 μέτρα εξωτερικά από αυτούς για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet - ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη. β) Η εκκίνηση/ επιστροφή των μηχανοκίνητων γενικά θαλασσίων μέσων αναψυχής, ταχυπλόων σκαφών ή μη, με τη χρήση κινητήρα μηχανής, στις παραλίες εξαιρουμένων των χαρακτηρισμένων λουτρικών εγκαταστάσεων, να γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του αριθμ. 20 Γ.Κ.Λ. (ΦΕΚ 444 Β΄/1999) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. γ) Η απαγόρευση αγκυροβολίας πάσης φύσεως σκαφών σε μη πολυσύχναστες παραλίες σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από την ακτή. δ) Η απαγόρευση κυκλοφορίας των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet - ski και ό,τι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτως τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 2 μ.μ. - 5 μ.μ. στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής, που ενώνει τον Αγιο Νικόλαο μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας. ε) H απαγόρευση εξόδου των λουομένων πέρα από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες παραλίες. στ) Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στη Μαρίνα Καλαμάτας. ζ) Η απαγόρευση της αλιείας με οποιονδήποτε τρόπο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κίτρινων σημαντήρων των λουτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης - επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Στις μη πολυσύχναστες παραλίες απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα από σκάφος εντός της απόστασης των 300 μέτρων από την ακτή σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER