Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 19:30

Αισιοδοξία για ολοκλήρωση έργων ανάπλασης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Αισιοδοξία για ολοκλήρωση έργων ανάπλασης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Στην τελική του ευθεία, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας που συνάντησε πολλούς σκοπέλους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Χθες ξεκίνησαν να γίνονται τσιμεντοστρώσεις, που θεωρείται το σημαντικότερο βήμα ως προς την υλοποίηση του έργου αλλά και για να μπορέσει ο χώρος να γίνει πιο λειτουργικός.

Ετσι επαγγελματίες και κάτοικοι με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά είδαν επιτέλους να γίνεται κάτι, καθώς το έργο για αρκετό διάστημα είχε τελματώσει. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί όλη η τσιμεντόστρωση κι έτσι έστω και προσωρινά ο χώρος θα μπορεί να δοθεί για χρήση.

Τα καλά νέα όμως δεν φαίνεται να σταματούν εδώ, καθώς θετική αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε χθες και εξέτασε την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Τριφυλίας κατά της απόφασης της επιτρόπου Μεσσηνίας που αφορά το συγκεκριμένο έργο και έχει να κάνει με τον προσυμβατικό έλεγχό του. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, πλέον το έργο θα μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα για την ολοκλήρωσή του.

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Ανω Πόλης για την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Στην περιοχή της ανάπλασης η υπογειοποίηση έχει ολοκληρωθεί, ενώ σήμερα θα αφαιρεθούν οι στύλοι και το εναέριο δίκτυο. Για αυτόν το λόγο θα γίνει και προγραμματισμένη διακοπή στο ρεύμα, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Επίσης, διακοπή θα γίνει και από τη ΔΕΥΑΤ στο τμήμα της Ανω Πόλης, για να γίνουν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο τμήμα της ανάπλασης. Η διακοπή θα γίνει από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας των εργασιών.

Κ.Μπ.