Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 20:14

Έργα για διευκόλυνση ΑμεΑ προτείνει η Κοινότητα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Έργα για διευκόλυνση ΑμεΑ προτείνει η Κοινότητα Καλαμάτας

 Τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με τη δημιουργία όδευσης τυφλών, καθώς και τη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου για άτομα με αναπηρίες και την αύξηση των σημείων όπου θα υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες στην Καλαμάτα, προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας. Το συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και οι παραπάνω προτάσεις, που διατυπώθηκαν μεταξύ των άλλων θεμάτων, αποφασίστηκαν ομόφωνα και θα τεθούν υπόψη του δημάρχου και των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Καλαμάτας.

Πιο αναλυτικά, ο σύμβουλος Κοινότητας Καλαμάτας Δημήτρης Τσαλίκης εισηγήθηκε θέμα -εντός της ημερήσιας διάταξης- σχετικά με τη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου και για ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη δημιουργία ενός μεγάλου υπαίθριου γυμναστηρίου, το οποίο θα τηρεί τις προδιαγραφές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, στο αλσύλλιο νότια του Νέδοντα, το οποίο γειτνιάζει με το γήπεδο τένις για ΑμεΑ και υπάρχουν θέσεις στάθμευσης που μπορούν να εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία.

Η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας Κατερίνα Μπάμπαλη εισηγήθηκε πρόταση -εκτός ημερησίας διάταξης- για τη δημιουργία επιπλέον κοινόχρηστων WC, τα οποία πρότεινε να χωροθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία π.χ. Παραλία, Ιστορικό Κέντρο και Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, κατάλληλα και για τα ΑμεΑ. Επίσης, επισημάνθηκε ότι η φροντίδα για την καθαριότητα θα πρέπει να είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Τέλος, η σύμβουλος Κοινότητας Καλαμάτας Εύα Κουφαλάκου εισηγήθηκε θέμα -εκτός ημερησίας διάταξης- σχετικά με την πρόσβαση ΑμεΑ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, προτείνοντας στις υπηρεσίες του δήμου τον έλεγχο για την ασφαλή προσβασιμότητα και ταυτόχρονα την κατασκευή όδευσης τυφλών στον συγκεκριμένο χώρο.

 


NEWSLETTER