Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 13:24

Εκδήλωση στο Βασιλίτσι: “Καρκίνος του μαστού και πρόληψη” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Βασιλίτσι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Η ενημέρωση θα γίνει από τη γιατρό - ογκολόγο του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σοφία Σταματοπούλου, η οποία θα απαντήσει και σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Τη σημαντική εκδήλωση οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσίου και ο Σύλλογος “Ξαναρχί-ΖΩ” Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση η πρόεδρος του Συλλόγου “Ξαναρχί-ΖΩ” Πολυτίμη Κυπραίου τόνισε πως “έχουν αυξηθεί οι χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά 70% το τελευταίο διάστημα”.

Στη συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να παραστεί και η γιατρός Σ. Σταματοπούλου, αλλά απουσίασε γιατί προέκυψε έκτακτο περιστατικό.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσίου Παναγιώτης Λυμπέρης παρατήρησε ότι ο σύλλογος συνεχίζει την κοινωνική του δράση και την ενημέρωση. Πληροφόρησε ότι στην εκδήλωση θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά) και προσκάλεσε τον κόσμο της περιοχής και ιδιαίτερα τις γυναίκες να δώσουν το “παρών” για να ενημερωθούν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου “Ξαναρχί-ΖΩ” Πολυτίμη Κυπραίου παρατήρησε ότι “σκοπός και προτεραιότητα του συλλόγου είναι η ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου”. Ανέφερε πως “εδώ και 2,5 χρόνια έχει φτιαχθεί Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας που υπολειτουργούσε, γιατί δεν είχε γιατρό” κι επεσήμανε: “Με μεγάλη πίεση από το διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, την προϊσταμένη της μονάδας Εφη Καμπουγέρη και με τη δική μας συμβολή καταφέραμε και φέραμε ογκολόγο. Αυτοί που έχουν νοσήσει, ξέρουν τι σημαίνει ο γιατρός”.

Για τη γιατρό Σοφία Σταματοπούλου υπογράμμισε ότι “είναι υπέροχη επιστήμονας, άνθρωπος πάνω απ’ όλα” και δήλωσε πως “θα είμαστε στο πλάι της”.

Αφού υπενθύμισε ότι ο σύλλογος στοχεύει στη συμπαράσταση στο συνάνθρωπο, στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, επεσήμανε πως “έχουν αυξηθεί οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο κατά 70%, έχουν μεγάλη έξαρση”.

Η κ. Κυπραίου ευχαρίστησε τον κ. Μπέζο, την κ. Καμπουγέρη και την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που συνέβαλαν στη δημιουργία της μονάδας, σημειώνοντας πως “είναι πάντα πλάι μας και μας υποστηρίζουν”.

Γ.Σ.