Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 08:31

Ζητούν Κέντρο Υγείας στην Κορώνη με αφορμή τον θάνατο 71χρονης στην παραλία Μεμί

Γράφτηκε από την

 

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης μία 71χρονη στην παραλία Μεμί στην Κορώνη. Η 71χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό Τμήμα Κορώνης.

Εν τω μεταξύ το τραγικό συμβάν κινητοποίησε τους αντιδημάρχους Πύλου -Νέστορος Δημήτρη Σιψά και Διονύση Αγγελόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνης Νίκο Γιαλλελή, οι οποίοι μιλούν σε κοινή επιστολή για τραγική κατάσταση στην περιοχή τους από πλευράς ιατρικής φροντίδας. Επισημαίνουν δε, πως “το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό, όταν χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στην όμορφη περιοχή μας, για τις διακοπές τους. Εχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι χρειάζεται μια μόνιμη λύση με ένα κέντρο υγείας πλήρως εξοπλισμένο, για να παρέχει πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίας στους συμπολίτες μας της Δ.Ε. Κορώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας βεβαίως και στους επισκέπτες μας”.

Σχετικά με την απώλεια της 71χρονης εκφράζουν τη λύπη τους και παράλληλα τονίζουν ότι “ενώνουμε τη φωνή μας με τους συμπολίτες μας εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας και την αγανάκτησή μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που υφίσταται με την έλλειψη ουσιαστικής  ιατρικής φροντίδας. Ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι θα βρουν τρόπο να δώσουν λύση σε τούτο το σοβαρό πρόβλημα”.