Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 07:52

Νέες διακοπές υδροδότησης στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Νέες διακοπές σημειώθηκαν χθες στην υδροδότηση της Κυπαρισσίας και μάλιστα από το μεσημέρι, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι πλέον να έχουν αγανακτήσει.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ λίγο πριν τη διακοπή σημείωνε: «Λόγω μειωμένης δυναμικότητας της πηγής Κεφαλαρίου Βρυσών, από την οποία υδροδοτείται η δεξαμενή της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, θα γίνει αναγκαστική διακοπή υδροδότησης από ώρα 15:00 έως 20:00». Ωστόσο προβλήματα αντιμετώπισε όχι μόνο η Ανω Πόλη αλλά σχεδόν όλη η Κυπαρισσία. Εύλογα είναι τα ερωτήματα των πολιτών γιατί δεν λαμβάνονται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και για πόσο ακόμη θα πρέπει να ανέχονται τη σχεδόν καθημερινή ταλαιπωρία.

Μπορεί στο Κεφαλάρι Βρυσών να έχει μειωθεί η παροχή, όμως υπάρχουν και οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την πόλη με νερό και όλοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει με αυτές και γιατί δεν ενισχύονται και με άλλες. Κι έτσι πέρασε όλος ο Αύγουστος με καθημερινές διακοπές, που οι επισκέπτες και οι τουρίστες της περιοχής σίγουρα θα θυμούνται.

Πάντως προβλήματα με την υδροδότηση δεν αντιμετωπίζει μόνο η Κυπαρισσία, καθώς σε καθημερινή βάση τις βραδινές ώρες μέχρι το επόμενο πρωί γίνεται προγραμματισμένη διακοπή στους Γαργαλιάνους για να γεμίσουν οι δεξαμενές. Επίσης από τις περιοχές που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τις συχνές διακοπές είναι η Τραγάνα, όπου κυριολεκτικά έχουν νερό με το σταγονόμετρο.

Ολα αυτά δείχνουν ότι η ΔΕΥΑΤ και κατ’ επέκταση ο δήμος πιάστηκαν απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς η λειψυδρία δεν εμφανίστηκε ξαφνικά τον Αύγουστο, αλλά ήταν αναμενόμενη από τις αρχές της άνοιξης ακόμη και με μια απλή παρατήρηση των ποσοστών βροχόπτωσης, που φέτος είχαν αρνητικό ρεκόρ. Απέναντι σε αυτό όμως χρειάζεται προετοιμασία, έλεγχος των αντλιοστασίων, συντήρηση και ενίσχυση της παροχής νερού και από άλλες πηγές ή γεωτρήσεις.

Η ταλαιπωρία για τον κόσμο είναι τεράστια και αποτυπώνεται καθημερινά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κ.Μπ.