Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 13:30

Τζάνε-Καλαμάκι: Διαμαρτυρίες για πρόσβαση σε παράδρομο στον Αγιο Φανούριο

Γράφτηκε από την

Διαμαρτύρονται έντονα και καταγγέλλουν προς κάθε αρμόδιο κάτοικοι της περιοχής τη μεγάλη επικινδυνότητα που υπάρχει στην πρόσβαση από παράδρομο στον υπό κατασκευή δρόμο στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στη θέση Αγίου Φανουρίου στο Καλαμάκι.

Για το θέμα αυτό η “Ε” είχε γράψει σχετικά, στις 28 Αυγούστου, με τίτλο “Μεγάλος κίνδυνος στο Τζάνε - Καλαμάκι”.

Σε επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Γιώργο Μουταφίδη και την κατασκευαστική εταιρεία Γ. Πετρής, σημειώνουν:

“Διαμαρτυρόμαστε έντονα και την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχετε ήδη δημιουργήσει στο αναφερόμενο σημείο, εκεί που ξεκινούν 5 δευτερεύοντες δρόμοι και πιο συγκεκριμένα ο δρόμος που έρχεται από την παραλία και συναντά τον κύριο δρόμο. Η κατασκευή και η πρόσβαση είναι απαράδεκτη. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για οιοδήποτε ατύχημα με υλικές ζημιές ή και ακόμα με ανθρώπινη βλάβη και ακόμα περισσότερο με θάνατο. Οι κατασκευαστές, εταιρεία Πετρή, αναγνωρίζει και ξέρει την επικινδυνότητα και ρίχνει τα βάρη στην Περιφέρεια ότι δεν της διαθέτει τα ανάλογα χρηματικά ποσά. Εδώ παρακαλώ σημειώσατε σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με τραυματισμό ανθρώπου, η παρούσα διαμαρτυρία θα προωθηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τυχόν ευθύνες σας. Η παρούσα άποψη υποστηρίζεται και από όσους υπογράφουν το παρόν. Τα άτομα που υπογράφουν είναι ενδεικτικό, σας θυμίζω όσες άλλες ήδη διαμαρτυρίες έχετε και από άλλους παράγοντες ή και ακόμα από μεμονωμένα άτομα. Σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε το σημείο μαζί με παρουσία ομάδας που υπογράφει την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας. Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για την πρόσβαση στον κύριο δρόμο, όσο και για την κατασκευή κυκλικού κόμβου. Τέλος επισυνάπτουμε δημοσίευμα της καλαματιανής εφημερίδας “Ελευθερία” 28/8/2020. Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας”.