Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 18:29

Σωματείο ΔΕΥΑ για ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Και καλεί όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του νομού, όλους τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης και όλων των δομών υγείας του νομού.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σημειώνει: “Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι φωνές εργαζομένων και γιατρών στο νοσοκομείο, μέσω των σωματείων τους, που προβάλλουν τις πραγματικές ελλείψεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Είναι χαρακτηριστικά τα εξής: Από τις 124 οργανικές θέσεις γιατρών έχουν καλυφθεί οι 67, ενώ εκκρεμούν 15 μόνιμες προσλήψεις. Οι Παθολογικές Κλινικές για να εφημερεύσουν με ασφάλεια, χρειάζονται τουλάχιστον άλλους 4 παθολόγους. Το ΤΕΠ είναι υποστελεχωμένο. Για την κάλυψη των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής μετακινούνται γιατροί από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο αριθμός των εντατικολόγων μετά βίας αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΜΕΘ. Οι ακτινολόγοι δεν είναι δυνατό τον Οκτώβριο να καλύψουν με εφημερίες όλο τον μήνα κι ενώ από τις 3 Οκτωβρίου τερματίζεται και η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου λόγω έλλειψης προσωπικού.
Εκεί που τελειώνει η κυβερνητική προπαγάνδα για «τις χιλιάδες προσλήψεις», «τη θωράκιση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του συστήματος υγείας» αρχίζει η αμείλικτη πραγματικότητα. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης δεν μπορούν να την κρύψουν.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του νομού, όλους τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης και όλων των δομών υγείας του νομού. Να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν: Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με μόνιμο προσωπικό. Επιπλέον, να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καλύπτεται πλήρως η λειτουργία του νοσοκομείου, ως νοσοκομείο - Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ.). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στον τομέα της υγείας. Πλήρης λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμάτας και των υπολοίπων Κ.Υ. του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, που σήμερα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση”.