Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 09:57

Έντονες υποψίες για εμπρησμό: Νέα φωτιά στους Ανω Μπλεμενιάνους

Έντονες υποψίες για εμπρησμό: Νέα φωτιά στους Ανω Μπλεμενιάνους

Στόχο να καεί το βουνό στους Ανω Μπλεμενιάνους έχει βάλει κάποιος ή κάποιοι και μέσα σε δέκα μέρες εκδηλώθηκε νέα φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή χθες το μεσημέρι με αποτέλεσμα να καούν 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και δεν άργησε να πάρει διαστάσεις, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά άνοιξε το μέτωπό της με τη βοήθεια και του ανέμου. Ωστόσο μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και καθοριστική η επέμβαση των εναέριων μέσων που κατάφεραν να την περιορίσουν πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο προς την κορυφή της οροσειράς.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι και άρχισε να κινείται ανατολικά πάνω από τον οικισμό των Ανω Μπλεμενιάνων. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα και 43 άτομα προσωπικό, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 PZL, 2 Καναντέρ και 2 ελικόπτερα που κατάφεραν να την ανακόψουν. Επίσης συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας.
Επικεφαλής των δυνάμεων ήταν ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας.
Εντονος πάντως είναι ο προβληματισμός στους κατοίκους της περιοχής για τις συχνές φωτιές στην περιοχή, καθώς στις 2 Σεπτεμβρίου είχε εκδηλωθεί φωτιά σε κοντινή απόσταση από τη χθεσινή και μάλιστα σε δύο εστίες, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν, ενώ και πριν 3 χρόνια είχε επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο σκηνικό.

Κ.Μπ.