Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 14:21

Ζωγραφιά της Ιζαμπέλα Μπάχμαν στο 1ο και 3ο Δημοτικό της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Ζωγραφιά της Ιζαμπέλα Μπάχμαν στο 1ο και 3ο Δημοτικό της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας χθες πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, καθώς η είσοδος του σχολικού συγκροτήματος διακοσμείται πλέον από ένα έργο τέχνης.

Μια ζωγραφιά που επιμελήθηκε η ζωγράφος Ιζαμπέλα Μπάχμαν που για πολλοστή φορά ανταποκρίνεται θετικά σε αντίστοιχα καλέσματα που της έχουν γίνει να ζωγραφίσει τοίχους σχολείων αλλά και άλλων κτηρίων.
Πρωταγωνιστές στο σχέδιο της τα παιδιά,τα βιβλία, η φύση και το περιβάλλον.
Μιλώντας για το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό η ζωγράφος Ιζαμπέλα Μπάχμαν σημείωσε: “Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφία Μπιτσικα με ρώτησε πριν από μερικές εβδομάδες, πως θα μπορούσαμε να στολίσουμε το σχολείο με μια τοιχογραφία. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με την είσοδο. Το σχολείο είχε ήδη βαφτεί με έντονα, ωραία χρώματα, και αποφάσισα να πατήσω σε αυτά, για να δεθεί η ζωγραφιά με το υπόλοιπο. Για θέμα διάλεξα κάτι, που να είναι και παιχνιδιάρικο αλλά και συμβολικό: παιδιά που πατάνε η κάθονται πάνω σε βιβλία, δηλαδή την γνώση, μέσα στην φύση και το περιβάλλον, με οδηγούς μια κουκουβάγια, ένα δελφίνι και άλλα. Ηθελα να ταξιδεύω τα παιδιά, σαν να μπούνε σε ένα παραμύθι, σε ένα παιδικό βιβλίο.
Ευχαριστώ τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και ελπίζω να το χαρούνε μικροί και μεγάλοι.»

Κ.Μπ.


NEWSLETTER