Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 16:20

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Γράφτηκε από την
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης χαιρετίζει με ανακοίνωσή του “τους εκατοντάδες μαθητές σε σχολεία σε όλο το νομό που βρίσκονται δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις”.

Αναφέρει ότι “μαθητές, φοιτητές, η νεολαία στήριξε έμπρακτα τους αγώνες των αγροτών και εμείς με τη σειρά μας είμαστε στο πλάι τους στο δίκαιο αγώνα τους.
Τα αιτήματα των μαθητών είναι: Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15. Προσλήψεις καθηγητών - να καλυφθούν όλα τα κενά. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας”.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης παρατηρεί ότι “αυτά είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο που τα παιδιά στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε αυτοκίνητα και λεωφορεία, προκειμένου να φτάσουν στα σχολειά τους. Απαιτούμε μέτρα που θα προστατεύουν τους μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους από την πανδημία και δεν θα γίνουν πηγή μόλυνσης για όλους. Μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους στα σχολεία και 15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα. Επίσης, στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει με εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια”.
Τέλος, αναφέρει ότι “κάθε προσπάθεια αυταρχισμού και καταστολής θα βρει απέναντι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα”.


NEWSLETTER