Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 04:46

Καταρρέει ο μόλος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Καταρρέει ο μόλος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας



Ετοιμος να καταρρεύσει είναι ο προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας, τόσο στο νέο όσο και στο παλιό του τμήμα.
Με κάθε κυματισμό πλέον η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά και πλέον είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα καταρρεύσει το ήδη σπασμένο τμήμα του νέου προσήνεμου μόλου. Ενα τμήμα του όχι μόνον έχει σπάσει, αλλά βρίσκεται και στον αέρα. Ενα τμήμα του έχει πάρει κλίση και είναι έτοιμο να πέσει προς την εσωτερική πλευρά του λιμανιού κι ένα άλλο προς τα έξω. Η θεμελίωσή τους έχει υποσκαφεί και η θάλασσα περνά κάτω από το μόλο.
Στο σημείο αυτό έχει επίσης καταστραφεί όλο το εσωτερικό κρηπίδωμα του λιμανιού και κανείς πλέον δεν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέρμα του μόλου, ενώ έχουν καταστραφεί ακόμη το ηλεκτρικό δίκτυο και οι κολόνες φωτισμού, όπως και το δίκτυο ύδρευσης και πυρόσβεσης που είχε τοποθετηθεί.
Ενα επιπλέον σημαντικό πρόβλημα είναι ότι μεγάλη ρωγμή και κλίση έχει παρουσιάσει το τελείωμα του παλιού προσήνεμου μόλου, ο οποίος, όπως και ο καινούργιος, στο σημείο που ενώνονται δεν έχει καμιά εξωτερική προστασία και θωράκιση. Στην ουσία δηλαδή το έργο, με τον τρόπο που έγινε, αντί να προστατεύσει το λιμάνι προξένησε επιπλέον προβλήματα, αφού καταστρέφονται και υποδομές που είχε πριν τα έργα αυτά.
Εύλογη είναι η ανησυχία όλων, και κυρίως των αλιέων, που βλέπουν το λιμάνι σιγά σιγά να καταρρέει - και φυσικά το όποιο κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών να εκτινάσσεται στα ύψη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER