Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 18:01

Ζητούν ενίσχυση των δομών υγείας στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Ζητούν ενίσχυση των δομών υγείας στην Τριφυλία

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Τριφυλία, ζητούν η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της ΟΓΕ.

Σε ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες της Τριφυλίας να παλέψουν όλοι μαζί για την ενίσχυση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.
Στην ίδια ανακοίνωση και σε υπόμνημά τους προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρη Λαμπρόπουλο σημειώνουν: “Στηρίζουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το υγειονομικό προσωπικό που στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να σταθεί όρθιος ο λαός. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους! Η προστασία της υγείας του λαού είναι κοινή μας υπόθεση!
Με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι οριακή, οι ελλείψεις σε προσωπικό μεγάλες, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία στην Τριφυλία υποφέρουν, τα ραντεβού καθυστερούν. Αιτία είναι η ανυπαρξία και η υποστελέχωση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας σε σχέση με τον πληθυσμό που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, η οποία επιδεινώνεται με τις μετακινήσεις των γιατρών προς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Διεκδικούμε: 1. Να στηριχτεί αποφασιστικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που καλύπτει χιλιάδες πληθυσμού στην Τριφυλία και τα γύρω χωριά. 2. Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. 3. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι. 4. Να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας στην Τριφυλία με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών. 5. Να εξοπλιστεί με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια κ.λπ. 6. Να λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. 7. Να γίνονται τεστ επαναλαμβανόμενα σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στο νοσοκομείο, κέντρα υγείας και σε ευπαθείς ομάδες. 8. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας”.


NEWSLETTER