Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 12:57

Βάσης Ετοιμότητας στο Δήµο Πύλου - Νέστορος στήνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Γράφτηκε από την
Βάσης Ετοιμότητας στο Δήµο Πύλου - Νέστορος στήνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας ανοίγει αυτό τον καιρό το σχολείο βασικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία Βάσης Ετοιμότητας στο Δήµο Πύλου - Νέστορος.


Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά μαθημάτων, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να εκπαιδευτεί και να γίνει διασώστης.
Για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν πραγματικά να προσφέρουν, τα μέλη της ΕΟΔ θα είναι διαθέσιμα σήμερα από τις 6-8.30 µ.μ. στο Δημαρχείο Πύλου, να λύσουν απορίες και παράλληλα να δεχτούν τη στήριξη του κόσμου. Εναλλακτικά µπορεί κάποιος να συμπληρώσει τη φόρμα επικοινωνίας στο http: //www.eodmessinias.gr/epikoinonia.html ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 6944-311466.
Επιπλέον, η ΕΟΔ δεν ψάχνει μόνο διασώστες. Ψάχνει ανθρώπους οι οποίοι έχουν ευαισθησίες και θέλουν να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ανθρώπους που αγαπάνε να προσφέρουν. Αυτή η κοινωνική προσφορά πρέπει με κάποιο τρόπο να βρει μια διέξοδο κι αυτή η διέξοδος παρέχεται μέσα από αυτή τη διαδικασία.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
Για να γίνει κάποιος μέλος της ΕΟΔ δεν χρειάζεται να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση ή να έχει εμπειρία στον τομέα της διάσωσης. Στα σχολεία της ΕΟΔ οι εν δυνάμει διασώστες της ομάδας ξεκινούν από το μηδέν. Η ομάδα αποτελείται από απλούς πολίτες που σταδιακά εκπαιδεύονται και αποκτούν εξειδίκευση, με την τελική ανταμοιβή την εμπιστοσύνη που οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν στον εαυτό τους, ώστε να μπορούν ως εξειδικευμένοι πλέον διασώστες να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Οσον αφορά τις θεματικές του βασικού σχολείου, το κομμάτι με τη βαρύνουσα σημασία είναι οι πρώτες βοήθειες. Ετσι, το Παράρτημα Μεσσηνίας δραστηριοποιείται και εκπαιδεύει διασώστες στους παρακάτω τομείς: Ορεινή διάσωση. Διάσωση στο υγρό στοιχείο. Αντιμετώπιση καταστροφών. Πρώτες βοήθειες. Ερευνα και Τεχνολογία. Ανθρωπιστικές αποστολές. Σκύλοι έρευνας.


NEWSLETTER