Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 18:24

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Λιτός λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό ήταν ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ενώ ο βροχερός καιρός περιόρισε ακόμη περισσότερο τις εκδηλώσεις.

Στην Κυπαρισσία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και ακολούθως η επιμνημόσυνη δέηση. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ευστάθιο Παρασκευόπουλο. Ενώ λόγω του βροχερού καιρού οι καταθέσεις στεφανιών στην μνήμη των πεσόντων έγινε εντός του Ιερού Ναού.

Εκ μέρους του δήμου στεφάνη κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος , ο διοικητής της ΑΤ Τριφυλίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Κρυοβρυσανάκης , εκ μέρους του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας ο επικελευστής Σταύρος Φιλόπουλος , ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας Ανθυποπυραγός Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος , ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης εκ μέρους του Συλλόγου Αναπήρων Πολέμου , η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης , μια μαθήτρια εκ μέρους των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μια μαθήτρια εκ μέρους των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και στις υπόλοιπες πόλεις της Τριφυλίας , όπου τόσο στα Φιλιατρά όσο και στους Γαργαλιάνους οι καταθέσεις στεφανιών έγιναν στα ηρώα πεσόντων.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER