Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 15:16

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης για δικαστική δίωξη

Γράφτηκε από την

Τη δικαστική δίωξη σε βάρος 33 αγροτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του 2016 καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, οι 33 αγρότες καλούνται να παρουσιαστούν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας αύριο 30 Οκτωβρίου, στην εξ αναβολής δίκη από τις 28 Φεβρουαρίου.
Ο σύλλογος της Μεσσήνης καλεί τον κόσμο αύριο στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, θυμίζει ότι “πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες, όπως πχ. το αφορολόγητο” και παρατηρεί: “Τους ενοχλεί ότι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη. Μετά από τόσους μήνες σε συνθήκες πανδημίας και ενώ οι αγρότες παραμένουν στην πράξη προκλητικά αβοήθητοι, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των 33 συναδέλφων επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, αναδεικνύεται ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ενώ στην πόλη της Μεσσήνης τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε ένα «πάρτι παρανομίας», την ίδια στιγμή η αστυνομία - οι δικαστικές αρχές - οι κρατικές υπηρεσίες με περίσσιο ζήλο κυνηγά με σταθερότητα και συνέχεια όλους εμάς που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση δηλώνει ανήμπορη να ελέγξει τις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις σε μια σειρά προϊόντα (λάδι, πατάτα, κρέας, γάλα κ.ά.) από ό,τι φαίνεται ο νόμος δεν μπορεί να αγγίξει τους μεγαλέμπορους και τους μεταποιητές”.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι “μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω”.
Καλεί “τους αγρότες και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν να νέα αγροτοδικεία και την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών”, απαιτεί “να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε” και δηλώνει “ότι “απεναντίας θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση μπουκώνει με χρήμα ΜΜΕ, βιομηχάνους και μεγαλοεργολάβους”.