Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 14:57

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Μεσσήνη


Με λιτό τρόπο γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μεσσήνη, σύμφωνα με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid-19.


Η δοξολογία τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των σημαιοφόρων των σχολείων. Αποδόθηκαν οι οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της εποποιίας του 1940 και τονίστηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει για τη χώρα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η θυσία των ηρώων του 1940 αποτελεί για τις νεότερες γενιές χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και υπογράμμισε πως με την εθνική επέτειο αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι, διατηρώντας τις αξίες της αρετής, της φιλοπατρίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Υπενθύμισε ότι σήμερα ως Ελληνες δίνουμε αγώνα για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα και την υγεία μας και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και χρόνια πολλά. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Ιωάννης Κωτσάκης.
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εθνικών ηρώων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της 120 ΠΕΑ, σμήναρχο ιπτάμενο Κωνσταντίνο Καραβίτη, τον εκπρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργο Χαραλαμπάκη, τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος υποπυραγό Ιωάννη Κυρίτση, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση και από μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης ως εκπρόσωπο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσσήνης. 


NEWSLETTER