Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 15:32

Δωρεάν χορήγηση τάμπλετ σε παιδιά ζητεί η Κοινότητα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Να μεριμνήσει ο Δήμος Καλαμάτας για τη δωρεάν χορήγηση τάμπλετ στα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν, για να κάνουν τηλεκπαίδευση, καλεί τον δήμαρχο η Κοινότητα Καλαμάτας.


Την πρόσκληση προς τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο απευθύνει με επιστολή της η αναπληρώτρια πρόεδρος της κοινότητας Κατερίνα Μπάμπαλη, που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Γλωσσών Μεσσηνίας.
“Ισως μπορείτε να καλύψετε μέρος της δαπάνης από την εξοικονόμηση καυσίμων, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται θέρμανση στα κλειστά σχολεία. Είναι επιτακτική όμως η ανάγκη να μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και για ψυχολογικούς λόγους” παρατηρεί η κ. Μπάμπαλη.
Στην επιστολή της προς τον δήμαρχο σημειώνει ότι “αν και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ήδη υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες, εισπράττουμε καθημερινά ενημερώσεις από γονείς, δασκάλους και μαθητές πως δεν υπάρχουν τουλάχιστον τάμπλετ για το κάθε παιδί σε κάθε σπίτι του δήμου μας. Το ιδανικό θα ήταν να έχουν οι μαθητές έναν υπολογιστή, αλλά τουλάχιστον ένα τάμπλετ είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με τα κινητά που πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για αρκετές ώρες, παρακολουθώντας τα μαθήματα του σχολείου, των κέντρων ξένων γλωσσών και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων”.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Λύρας επισημαίνει πως “η Κοινότητα Καλαμάτας σε αυτήν τη συγκυρία ενώνει τη φωνή της με την πρώτη προτεραιότητα της ζωής όλων μας, τα παιδιά μας!”.