Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 23:59

Καλαματιανοί στο τιμόνι του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος

Γράφτηκε από την
Καλαματιανοί στο τιμόνι του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος

Καλαματιανοί αναλαμβάνουν το τιμόνι του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά τις κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, που ξεκίνησαν προχθές. Αλλαγές γίνονται και στις διοικήσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε επίπεδο περιφέρειας και νομών. 

 

Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου έχει ήδη αναλάβει ο Χαράλαμπος Αφάλης, που προήχθη στο βαθμό του υποστράτηγου και ο οποίος ήταν επί διετία περιφερειακός διοικητής Βορείου Αιγαίου. Προϊστάμενος του A΄ Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, όπως όλα δείχνουν, αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Βασίλης Καπέλιος, που προήχθη στο βαθμό του αρχιπύραρχου. 

Στη θέση του κλαδάρχη διοικητικής υποστήριξης (Β' κλάδος) προορίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ο αρχιπύραρχος Στέφανος Σπανέας από το Οίτυλο. 

Οι τακτικές κρίσεις αξιωματικών που γίνονται από το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, φέρνουν αλλαγές και σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο μέχρι πρότινος περιφερειακός διοικητής Αθανάσιος Ρούμπος προήχθη στο βαθμό του αρχιπύραρχου και αναλαμβάνει περιφερειάρχης Αττικής. Στη θέση που είχε, με έδρα την Τρίπολη τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος διοικητής της Π.Υ. Σπάρτης, αρχιπύραρχος Κ. Γιόβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διοίκηση της Π.Υ. Καλαμάτας αναλαμβάνει ο πύραρχος Κυριάκος Κυριακουλέας, με καταγωγή από το Οίτυλο, ο οποίος υπηρετούσε στο Β' Σταθμό Αθηνών. 

Στην Π.Υ. Σπάρτης, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τοποθετείται ο πύραρχος Χρύσανθος Αθανασόπουλος

Οσον αφορά στο μέχρι πρότινος διοικητή της Π.Υ. Τρίπολης Ιωάννη Καραντζιά, προήχθη στο βαθμό του αρχιπύραρχου και αναλαμβάνει περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων. 

Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις των αξιωματικών θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

 

* Στη φωτογραφία ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Γεωργακόπουλος ανάμεσα στους Β. Καπέλιο και Χ. Αφάλη, το περασμένο Σάββατο, στην Καλαμάτα

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER