Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 15:20

Διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης κάρτας από το Εικαστικό Τμήμα του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης κάρτας από το Εικαστικό Τμήμα του Δήμου Τριφυλίας

Διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης κάρτας ευχών διοργανώνει το Εικαστικό Τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων του δήμου, με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών. Οι δύο πρώτες κάρτες ανά ηλικιακή κατηγορία που θα διακριθούν στον διαγωνισμό, θα ταξιδέψουν και θα μεταφέρουν τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ευχές της χρονιάς, είτε σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου, είτε ως e-card ηλεκτρονικά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης οι κάρτες που θα βραβευθούν θα προβάλλονται στις γιγαντοοθόνες του δήμου τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Αισιόδοξα Χριστούγεννα 2020». Οι κάρτες θα πρέπει να αποτυπωθούν σε χαρτί μεγέθους Α4 και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει ονόματα, γράμματα, λέξεις, ευχές και αριθμούς. Η επιλογή υλικών και τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ κ.ά.) είναι ελεύθερη.
Οι κάρτες θα πρέπει να σταλούν σκαναρισμένες ως συνημμένο αρχείο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: koinofelis-epixeirisi@hotmail.com μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2020 και δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 5MB σε μέγεθος. Σε κάθε e-mail θα πρέπει να αναφέρονται το επώνυμο, το όνομα, η ηλικία και το σχολείο του διαγωνιζόμενου/ης, καθώς και ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail του γονέα/κηδεμόνα. Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα επιτρέπεται να περιλαμβάνει μόνο ένα αρχείο. Αρχεία τύπου zip και αποστολή μέσω We-Transfer δεν θα ληφθούν υπόψη για λόγους χωρητικότητας. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο.
Επίσης μπορούν να παραδοθούν σε φυσικό αρχείο στα Δημοτικά Καταστήματα του δήμου σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη: Προς Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας για το διαγωνισμό «Αισιόδοξα Χριστούγεννα 2020» - υπόψη Φωτεινής Στυλιανού, Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Ο φάκελος θα περιλαμβάνει σε δεύτερο φυσικό αρχείο τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου/ης (επώνυμο, όνομα, ηλικία και το σχολείο του διαγωνιζόμενου/ης, καθώς και ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail του γονέα/κηδεμόνα). Και στις δύο περιπτώσεις θα συνοδεύεται το έργο με υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση περί αποδοχής των όρων του διαγωνισμού και δημοσιοποίησης των στοιχείων του βραβευμένου μικρού καλλιτέχνη.
Τα έργα μπορούν να αποσταλούν και μέσω του σχολείου, αλλά και ατομικά κάθε μικρός ζωγράφος μπορεί να στείλει το έργο του.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ορίσει με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου. Θα κρίνουν τις συμμετοχές χωρίς να γνωρίζουν το όνομα του μικρού καλλιτέχνη, με αύξουσα αρίθμηση των έργων, με τη σειρά παραλαβής τους. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά στις 11 Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν στα τοπικά MME, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του δήμου και θα κοινοποιηθούν στο Facebook της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Θα επιλεγούν 8 έργα ανά ηλικιακή κατηγορία: δύο για τις ηλικίες 4 - 6, δύο για τις ηλικίες 6 - 8, δύο για τις ηλικίες 8 - 10 και δύο για τις ηλικίες 10 - 12.
Το βραβείο των νικητών είναι ένα tablet και το βαλιτσάκι του μικρού ζωγράφου. Θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή πριν τα Χριστούγεννα, προσαρμοσμένη στις ισχύουσες συνθήκες του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά την ημερομηνία απονομής.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καλούνται να παροτρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν. Πέραν του διαγωνιστικού μέρους, η ενασχόλησή τους με τη ζωγραφική στο χρόνο των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19 αποτελεί δημιουργική απασχόληση.


NEWSLETTER