Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 18:21

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

“Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί κοιτάν τα λούσα τους... Η πρόκληση έχει και τα όριά της…” επικρίνουν την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας τα μέλη της που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι “για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αποδεικνύει ότι ζει στον κόσμο της!” και εξηγούν:

“Την στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα και το σύστημα υγείας έχει μπουκώσει, εξαιτίας της πολιτικής περικοπών στη δημόσια υγεία όλα τα τελευταία χρόνια. Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νόμο που καταργεί το 8ωρο, καθιερώνει 10ωρη ημερήσια εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, καταργεί ό,τι από την δημόσια κοινωνική ασφάλιση έχει απομείνει, φτωχοποιεί την κοινωνία απειλώντας τα νοικοκυριά με χιλιάδες πλειστηριασμούς. Τη στιγμή πού οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν τα ποντίκια στους χώρους δουλειάς, για να βγει η παραγωγή, με ελλιπή μέτρα προστασίας. Τη στιγμή που χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από την τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης υπολογιστών και ίντερνετ: Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου μας καλεί να «συνεδριάσουμε», στέλνοντας sms, για το αν συμφωνούμε να πάρουν laptop ο πρόεδρος κι ο γραμματέας και να βάλουμε κλιματιστικό στο γραφείο του γραμματέα!”.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ παρατηρούν πως “είναι τουλάχιστον προκλητικοί! Οταν τα προβλήματα είναι χιλιάδες, το μόνο τους άγχος είναι, πως θα «αξιοποιήσουν” τα λεφτά των εργαζομένων για την προσωπική τους διευκόλυνση”.
Την ανακοίνωση αυτή υπογράφουν τα μέλη της διοίκησης του Ε.Κ. Καλαμάτας Παναγιώτης
Καράμπελας, Παναγιώτης, Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Βαγγέλης Μπάκας.