Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:34

Πρόταση Λάσκαρη για περιηγητική σύζευξη των χωριών Καλοχώρι και Ρωμύρι

Γράφτηκε από την
Πρόταση Λάσκαρη για περιηγητική σύζευξη των χωριών Καλοχώρι και Ρωμύρι

Πρόταση για την πολιτιστική και περιηγητική σύζευξη των χωριών Καλοχώρι Δήμου Μεσσήνης και Ρωμύρι Δήμου Πύλου-Νέστορος κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
“Σε μια σύντομη αλλά με πολλές εντυπώσεις αυτοψία στην διαδρομή που συνδέει το Καλοχώρι του Δήμου Μεσσήνης με το Ρωμύρι, τον ιστορικό οικισμό του Δήμου Πύλου Νέστορος και με την συνοδεία του συνεργάτη αρχαιολόγου-ιστορικού Νίκου Κωνσταντόπουλου καταλήξαμε σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα:
Τα δύο χωριά μπορούν αποτελέσουν το επίκεντρο τόσο περιηγητών τουριστών φυσιολατρών αλλά και σημείο αναφοράς για όσους ασχολούνται με τον θρησκευτικό τουρισμό. Να υλοποιηθούν ήπιες παρεμβάσεις και κυρίως με την διαμόρφωση κατάλληλα του χωμάτινου δρόμου που συνδέει τα δυο χωριά με τέτοιο τρόπο ώστε να έλκει τον περιηγητή και να διακατέχεται από στοιχεία που να συνυπάρχει δρόμος και μονοπάτι χωρίς να διασαλευθεί η φυσική ομορφιά της περιοχής. Με την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και με την συμπόρευση τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων θα πρέπει κατά την προσωπική μου άποψη να προβληθεί και να προωθηθεί η πολιτιστική σύζευξη των δύο αυτών χωριών. Το Ρωμύρι είναι ένα χωριό που διατηρεί έντονα στοιχεία αρχιτεκτονικής ομορφιάς προσεγμένο χωριό με ένδοξη ιστορία ενώ παράλληλα το Καλοχώρι γοητεύει τον επισκέπτη τόσο με την απρόσκοπτη θέα τη φιλοξενία των κατοίκων καθώς και το ανάγλυφο που το περιβάλλει. Χωρίς να υποβαθμιστεί η ομορφιά και η δυναμική των γειτονικών χωριών η σύζευξη αυτή θα αποτελέσει μια αφορμή για τη γενικότερη ανάδειξη της περιοχής”.


NEWSLETTER