Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 21:40

Θερμοκρασίες ρεκόρ χθες στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Θερμοκρασίες που μόνο χειμώνα δεν θυμίζουν επικρατούν τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή της Τριφυλίας, λόγω και των νοτιοανατολικών ανέμων. Η θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες σε ιδιωτικό μετεωρολογικό σταθμό ήταν 26 βαθμοί Κελσίου και -όπως μας ενημέρωσε ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος- είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί τέτοια εποχή στην περιοχή, με βάση τα αρχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας.
Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως διανύουμε έναν από τους πιο θερμούς χειμώνες, καθώς δεν πρόκειται απλώς για την υψηλή θερμοκρασία-ρεκόρ μιας μέρας, αλλά έχουμε παρατεταμένο διάστημα με υψηλές θερμοκρασίες. Κάτι που οφείλεται και στους νοτιοανατολικούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες μέρες.
Οσον αφορά τις καλλιέργειες, οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευνοϊκές για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, αλλά και για τις υπαίθριες αφού βοηθούν την ανάπτυξη των φυτών. Οι παραγωγοί όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις αρδεύσεις, καθώς λόγω των θερμοκρασιών αυτών απαιτείται περισσότερο νερό από ό,τι συνήθως τέτοια εποχή. Τέλος, για την ελαιοκαλλιέργεια ο γεωπόνος της Διεύθυνσης παρατήρησε πως, αν και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για το δάκο, δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER