Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 18:17

Καλαμάτα: Νέες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασυλο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Νέες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασυλο

Την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους απολυμένους εργαζόμενους από τη διοίκηση του ιδρύματος “Η Στέγη της Εκκλησίας” καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο ίδρυμα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “συνεχίζεται ο γολγοθάς των απολυμένων εργαζομένων του ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας». Από την μια πλευρά λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων έχει ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων, που είμαστε σίγουροι ότι θα δικαίωναν τον αγώνα τους.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του ιδρύματος σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αναλγησίας και εκδίκησης δεν κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επί ένα περίπου χρόνο είναι άνεργοι, να περάσουν με ανέχεια και στερήσεις τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Αν και οι εργαζόμενοι έδωσαν μια εύλογη περίοδο χάριτος στη διοίκηση του ιδρύματος, προκειμένου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο εκ του νόμου έπρεπε να κατατεθεί μέχρι τις 21.12.2020, και μετά την προκλητική αδράνεια εν μέρους των υπευθύνων, αναγκάστηκε το Δ.Σ του σωματείου τους να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας στις 13.01.2021 και να καταγγείλει το γεγονός”.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων θεωρεί “επιεικώς απαράδεκτη τη στάση της διοίκησης του ιδρύματος, η οποία αφενός περιφρονεί κατάφωρα το νόμο, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει τη μη καταβολή του δώρου «ποινικό αδίκημα» και καταλογίζει στον παραβάτη όχι μόνο χρηματικό πρόστιμο, αλλά και ποινή φυλάκισης, αφετέρου οδηγεί στο χείλος της φτώχειας ολόκληρες οικογένειες, που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούνται από την εκδικητική της μανία”.

Και καταλήγει πως “για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και για μια ακόμα φορά η διοίκηση του ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας» αποδεικνύει πόσο περιφρονεί τόσο τους ίδιους όσο και το νόμο”.


NEWSLETTER