Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 19:55

Χιονισμένα σήμερα τα ορεινά του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Χιονισμένα σήμερα τα ορεινά του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Το χιόνι που έπεσε τα τελευταία 24ωρα, το πρώτο ουσιαστικά του φετινού χειμώνα, δημιούργησε προβλήματα στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου και στα ορεινά του Δήμου Καλαμάτας, σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών και Θουρίας.

Συγκεκριμένα, στον Ταΰγετο ο εθνικός δρόμος ήταν προσβάσιμος σε όλα τα οχήματα μέχρι το 28ο χιλιόμετρο. Από κει και μέχρι το 50ο χιλιόμετρο, το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα και η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο δρόμος ήταν κλειστός από το συγκεκριμένο σημείο, γιατί όπως διαπιστώσαμε, το εκχιονιστικό μηχάνημα - αλατιέρα του αναδόχου είχε χαλάσει για κάποιες ώρες και είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Το χιόνι ήταν αρκετό πάνω από την Αρτεμισία, 1 - 2 χιλιόμετρα μετά το ξυλοπριστήριο.

Στη διασταύρωση προς Περιβολάκια υπήρχε περιπολικό της Αστυνομίας, που ενημέρωνε ότι η κυκλοφορία προς το Τουριστικό και την Σπάρτη διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, οι κοινότητες του Ταϋγέτου δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς το πάχος του χιονιού δεν ξεπέρασε τα 2-3 εκατοστά.

Η Πολιανή, τα Ανω Αρφαρά, Πελεκητό δέχθηκαν περισσότερο χιόνι. Στο σημείο επιχείρησε JCB του δήμου, με την αλατιέρα την οποία οδηγούσαν οι εθελοντές Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Αθανάσιος Θωμόπουλος (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Μεσσηνίας), για τη διάνοιξη των ορεινών δρόμων και την αποφυγή παγετού.

Η αλατιέρα αναμενόταν να συνεχίσει -εφόσον χρειαστεί- στα χωριά του Ταϋγέτου για την πρόληψη συμβάντων από παγετό.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας εκφράστηκαν ευχαριστίες στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας και τον Ερυθρό Σταυρό, που ενημέρωσαν εκ των προτέρων για ετοιμότητα.

Ακολουθούν σημερινές φωτογραφίες από τον χιονισμένο Ταΰγετο:

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε σήμερα και σε αρκετές άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Στην ορεινή Τριφυλία στα λευκά "ντύθηκαν" η Τριπύλα, το Ραπτόπουλο, ο Αετός και το Σιδηρόκαστρο, ενώ αρκετό χιόνι έπεσε και στα ορεινά του Δήμου Μεσσήνης.


NEWSLETTER