Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 18:00

10 χρόνια χωρίς τον καπετάν Βασίλη

Γράφτηκε από την
10 χρόνια χωρίς τον καπετάν Βασίλη

 

Δέκα χρόνια σήμερα χωρίς τον καπετάν Βασίλη. Πότε πέρασαν;

Για μας που τον ζήσαμε από τα δημοσιογραφικά γραφεία, σαν χθες ήταν που στενοχωριόταν και γκρίνιαζε από την συμπεριφορά κάποιων που έστελναν επιστολές εναντίον της επένδυσης. Αυτή για την όποια σήμερα δεν υπάρχει κανένας στη Μεσσηνία, την Ελλάδα και παραέξω που να μην τον ευλογεί και να μην βλέπει πόσο άλλαξε την αναπτυξιακή τροχιά του τόπου. Πρόλαβε τα εγκαίνια της Costa Navarino, όχι όμως και την γιγάντωσή της, ούτε τις επιτυχίες του Αχιλλέα που με την ΤΕΜΕΣ, πήρε το Hilton και ετοιμάζει δύο πεντάστερα στο Ελληνικό.
Ο καπετάν Βασίλης είναι έτσι κι’ αλλιώς στην ιστορία του τόπου και ο απόηχος της προοδευτικής επιχειρηματικής του σκέψης και δράσης θα φανεί όταν σε λίγα χρόνια η Costa Navarino θα ρυμουλκήσει την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.
Αυτού του δρόμου που έπρεπε να είχε τελειώσει με την έναρξη λειτουργίας της Costa Navarino και οι πολιτικοί όλων των βαθμίδων με την τακτική και την στάση τους κατάφεραν να μην προχωρήσει αφήνοντας τεράστια πικρία στον καπετάν Βασίλη που τους... φρόντισε όλους όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Και αυτοί δεν του έδωσαν ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου. Του έβαλαν μόνο το όνομά του στο Αεροδρόμιο λες και ο αείμνηστος είχε ανάγκη από δόξες και τιμές. Τέτοιες γνώρισε πολλές στη ζωή του και πιο πολύ στην κηδεία του που όλος ο πολιτικός, επιχειρηματικός και ο απλός κόσμος τον κατευόδωσαν φανερά συγκινημένοι.
Δέκα χρόνια χωρίς τον καπετάν Βασίλη αλλά με τα παιδιά του να μεγαλουργούν.

ντιπ


NEWSLETTER