Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 10:23

Ζητούν δάσκαλο για την Στ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Ζητούν δάσκαλο για την Στ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας


Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με την έλλειψη δασκάλου στην Στ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, ζητεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας.

Περιγράφει μάλιστα την τραγελαφική κατάσταση που ισχύει με τους αναπληρωτές και ζητεί άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στο ίδιο έργο θεατές… Από την αρχή του διδακτικού έτους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας είχε ενημερωθεί για την έλλειψη δασκάλου στη Στ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, αφού η εκπαιδευτικός της τάξης είχε αιτηθεί και είχε λάβει άδεια ειδικού σκοπού λόγω Covid-19, κάνοντας χρήση των ειδικών διατάξεων. Κι ενώ η θέση της καλύφθηκε από συνάδελφο με τρίμηνη σύμβαση, περιμέναμε όλοι ότι λήγοντας η σύμβασή του στις 20/1/21 θα ανανεωνόταν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πράγμα όμως που δεν έγινε, αφού η δασκάλα της τάξης μετέτρεψε την άδειά της από άδεια ειδικού σκοπού λόγω Covid-19 σε άδεια εγκυμοσύνης, γεγονός που δεν επιτρέπει την παραμονή του εκπαιδευτικού με τρίμηνη σύμβαση στη θέση του, μιας και οι εν λόγω συνάδελφοι καλύπτουν κενές θέσεις λόγω αδειών για κορονοϊό και όχι κενά που προκύπτουν από άλλους λόγους και αιτίες!!! Πράγματα εξωφρενικά και ανεπίτρεπτα!!! Σε μία εποχή που η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη, εκτός από τα πάγια προβλήματά της και με όλες τις συνέπειες που προκάλεσε ο ιός του κορονοϊού, είναι αδιανόητο να παρουσιάζονται φαινόμενα σαν αυτό που συμβαίνει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας: μαθητές, και κυρίως μίας νευραλγικής τάξης όπως είναι η Στ’ δημοτικού να αρχίζουν τη χρονιά τους χωρίς δάσκαλο, να συνεχίζουν με δάσκαλο στην τάξη, να διακόπτουν τη διά ζώσης εκπαίδευση και να συνεχίζουν με εξ αποστάσεως, επιστρέφοντας σχολείο να βρίσκουν το δάσκαλό τους για μόλις 2 εβδομάδες και στη συνέχεια να βρίσκονται ξανά μετέωροι και πάει λέγοντας, μέσα στην αβεβαιότητα με βάρκα την ελπίδα!
Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με το διευθυντή του σχολείου. Γνωρίζουμε ότι η διευθύντρια Διεύθυνσης ΠΕ του νομού έχει κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που το νομοθετικό πλαίσιο της επιτρέπει, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Το ίδιο και ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να δώσει άμεσα, μέσα στην εβδομάδα, λύση στο πρόβλημα. Και επιτέλους, να κάνει αποδεκτό το πάγιο αίτημα της ΔΟΕ για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα. Λύσεις, όπως είναι οι ελαστικές συμβάσεις εργασίας (βλ. τρίμηνες συμβάσεις), όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αλλά όπως αποδεικνύεται δημιουργούν κι άλλα.
Το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να δίνει έγκαιρα τις απαραίτητες πιστώσεις, προκειμένου το ΥΠΑΙΘ να προβαίνει στις αναγκαίες προσλήψεις. Και αυτό πρέπει να γίνεται από την αρχή κάθε διδακτικού έτους για να αποφεύγεται η δημιουργία κενών θέσεων και να μπορούν έτσι όλοι οι μαθητές να απολαμβάνουν το αγαθό της δωρεάν εκπαίδευσης.
Αναμένουμε άμεσα την οριστική λύση στο πρόβλημα και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με το διευθυντή του σχολείου, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».


NEWSLETTER