Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 12:29

Γρήγορα τεστ κορονοϊού το Σάββατο στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού θα διενεργηθούν αυτό το Σάββατο στη Μεσσήνη, σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει της επαναλειτουργίας των γυμνασίων και των λυκείων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης αναφέρει ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, με στόχο την υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων του δήμου.
Ετσι, για την ασφαλή επάνοδο των εργαζομένων της δευτεροβάθμιας στα σχολεία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας προγραμματίζει τη διενέργεια rapid τεστ το Σάββατο, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 μ., στο Δημαρχείο Μεσσήνης για το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των γυμνασίων και λυκείων του δήμου. Μπορούν να συμμετάσχουν επίσης και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα τεστ είχαν γίνει στο Δημαρχείο πριν από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου.
Τα rapid τεστ ανίχνευσης κορονοϊού πραγματοποιεί το υγειονομικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μεσσήνης.