Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 11:55

Έως -3 έφθασε το θερμόμετρο στην Τριφυλία - Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι καλλιέργειες

Έως -3 έφθασε το θερμόμετρο στην Τριφυλία - Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι καλλιέργειες

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στις καλλιέργειες το πέρασμα της “Μήδειας” και οι χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην περιοχή της Τριφυλίας, με τον υδράργυρο να πέφτει μέχρι και 3 βαθμούς υπό το μηδέν.

Σε μια περίοδο που έχουν γίνει οι φυτεύσεις στα θερμοκήπια και σε καρπούζια χαμηλής κάλυψης, αλλά και με καλλιέργειες σε εξέλιξη, ο κίνδυνος για ζημιές ήταν ορατός.

Όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, από επισκέψεις που έκανε κλιμάκιο γεωπόνων στα καρπουζοχώραφα δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές, έχοντας αυτή την περίοδο φυτευτεί το 20-25% των εκτάσεων. Επίσης στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τα αντιπαγετικά και θερμαντικά συστήματα δούλεψαν και έτσι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Προβληματισμός υπάρχει μόνο για τις καλλιέργειες πατάτες, όπου οι παραγωγοί έδωσαν αγώνα με αντιπαγετική προστασία για να τις σώσουν. Καλλιέργειες πατάτας υπάρχουν στις περιοχές Γαργαλιάνων, Μαράθου, Φιλιατρών, Αγρίλη και Τερψιθέας. Στην καλλιέργεια αυτή μια πιο πλήρης εικόνα θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες.