Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 09:47

Διαδικτυακή Σχολή Γονέων από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή Σχολή Γονέων από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Tο ξεκίνημα και 2ης Διαδικτυακής Σχολής Γονέων λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε η διεξαγωγή της διαδικτυακής Σχολής Γονέων με παιδιά στη νηπιακή ηλικία, ανακοίνωσε το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ Μεσσηνίας.

Οπως η πρώτη ομάδα, έτσι και αυτή απευθύνεται σε γονείς με παιδιά στη νηπιακή ηλικία και έχει στόχο, έστω και εξ αποστάσεως, την στήριξη και την ενδυνάμωση των γονέων στο σημαντικό τους έργο. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 π.μ. μέσω της πλατφόρμας Zoom.


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ
Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων πραγματοποίησαν ένα σεμινάριο μέσω διαδικτύου που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Το σεμινάριο είχε τίτλο: "Η σημασία των ορίων στην ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού" και συμμετείχαν 49 άτομα. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν την έννοια των ορίων, τις δυσκολίες που υπάρχουν πολλές φορές να τεθούν όρια και πλαίσια στην συμπεριφορά των παιδιών, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Τέλος, δόθηκαν πρακτικές συμβουλές που έδιναν την κατεύθυνση προς έναν υγιή τρόπο τοποθέτησης και διαχείρισης των ορίων μέσα στην οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον.


NEWSLETTER