Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 12:38

Λιτός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Διαφορετικός φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και στην Τριφυλία, με λιτές εκδηλώσεις χωρίς κόσμο.

Στην Κυπαρισσία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου έγινε και η δοξολογία από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών εντός του ναού από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, την αντιπεριφερειάρχη Άννα Καλογεροπούλου, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας Γιώργο Κρυοβρυσανάκη, τον Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας Ηλία Λεμπέση, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας Δημήτριος Θεοδωρακόπουλος, από το Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος και εκ μέρους του Τοπικού Τμήματος ΠΕΑΕΑ ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίγγανος.

Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε:

«Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Σήμερα είναι διπλή γιορτή , ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Επανάσταση του 1821 , 200 χρόνια από αυτή. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία ευημερία και ότι καλύτερο. Καλή προκοπή σε όλους μας, ας παραδειγματιστούμε από τους ήρωες μας και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι και ομορφότεροι άνθρωποι και καλοί πατριώτες. Ζήτω η Ελλάδα , ζήτω το έθνος.»

Ενώ η κ. Καλογεροπούλου επισήμανε: «Είναι μια σπουδαία μέρα τιμής , στους ήρωες , στους ένδοξους προγόνους μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα αγαθά που απολαμβάνουμε. Να έχουμε δύναμη, ελπίδα , πίστη, να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τους εαυτούς και τα παιδιά μας. Ζήτω το έθνος, ζήτω η Ελλάδα.»