Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 18:36

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων στην εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη

Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι συμμετείχε την Κυριακή 4 Απριλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, “στην επέτειο των 251 ετών από τη γέννηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι απανταχού Πελοποννήσιοι οργανωμένοι στους κατά τόπους Συλλόγους Πελοποννησίων συνένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πελοποννησίων. Με αυτό τον τρόπο επέλεξαν οι απανταχού Πελοποννήσιοι να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρά τις αντιξοότητες, οι Πελοποννήσιοι τίμησαν τον Γέρο του Μοριά, στον τόπο γέννησής του και δαφνοστεφάνωσαν, διά του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Δημητρίου Κατσούλα, τον ορειχάλκινο έφιππο ανδριάντα του μαχόμενου Κολοκοτρώνη”.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Το μνημείο, δωρεά του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, συμβολίζει την ενότητα του Ελληνισμού και αποτυπώνει την ισχυρή επιθυμία όλων των Πελοποννησίων να τιμάται πάντα ο στρατηγός και να διδάσκει με τη ζωή, τη δράση και κυρίως με το ήθος του, όλους τους Έλληνες”.