Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 18:37

Σύσκεψη σωματείων της Μεσσηνίας για την Πρωτομαγιά

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη σωματείων της Μεσσηνίας για την Πρωτομαγιά

“Η οργάνωση της διεκδίκησης των εργαζομένων στην περιοχή και ο αγωνιστικός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εν όψει της αντεργατικής λαίλαπας που σχεδιάζει η κυβέρνηση”, ήταν το θέμα της σύσκεψης σωματείων της Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά από το Διοικητήριο.

Στη σύσκεψη απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της περιοχής να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης -μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, “διευθέτηση” του χρόνου εργασίας, νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση-, να συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προτάθηκαν.
“Προχωράμε σε απεργιακό αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση για τη σύσκεψη και προστίθεται: “Δίνουμε απεργιακή απάντηση τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα». Με αφορμή τις κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα των εργαζόμενων στον επισιτισμό - τουρισμό και στα σούπερ μάρκετ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 23 Απρίλη, 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας”.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, η Α' ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών Καλαμάτας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

 


NEWSLETTER