Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 22:29

Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους απέναντι από το Εργατικό Κέντρο, εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό.

Τα αιτήματά τους ήταν: «Καθολική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών, στους φούρνους, στις αλυσίδες ταχυφαγείων. Ολοι στη δουλειά με όλα μας τα δικαιώματα. Αναπλήρωση των μισθών στο 80% των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους συναδέλφους που θα τεθούν σε αναστολή, εάν το μέτρο συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευσή τους για το επόμενο διάστημα. Ενταξη στα μέτρα στήριξης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του κλάδου. Απόδοση δικαιούμενων επιδομάτων στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση αναστολής. Ρυθμίσεις για όλους σε τράπεζες, Εφορίες και ΔΕΚΟ».
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό σημειώνει: «Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως για 600 ευρώ δεν θα πάμε για δουλειά».
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης εξέφρασε τη στήριξή του, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό - τουρισμό έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πανδημία και ζήτησε να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER