Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 11:28

Συμβασιούχοι του Πυροσβεστικού Σώματος από Αργολίδα και Αρκαδία συναντήθηκαν με τον Γ. Μανιάτη

Γράφτηκε από την
Συμβασιούχοι του Πυροσβεστικού Σώματος από Αργολίδα και Αρκαδία συναντήθηκαν με τον Γ. Μανιάτη

Συνάντηση με τον βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη είχαν το Σάββατο μέλη του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και Αρκαδίας.

Μετά τη συνάντηση μάλιστα εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας με τον Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη στον οποίο έγινε μια ενημέρωση για το νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης που αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα. Ενημερώθηκε ο κ. Μανιάτης για τα σημεία του νομοσχεδίου όπου θίγετε ο κλάδος των ΠΠΥ προφορικά και εγγράφως.

Γιατί κάποιοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Επίσης στον κ. Μανιάτη έγινε ενημέρωση και για τα προβλήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών και το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το έγγραφο που του δόθηκε:

Αξιοτ. κ. Βουλευτά με βάση τον Ν.3938/2011 άρθρο 15 εκδόθηκε προκήρυξη πρόσληψης 3400 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τους Συμβασιούχους, συν 600 άτομα ιδιώτες τον Σεπτέμβρη του 2011.

Με την ιδιότητα του Συμβασιούχου Πυροσβέστη μετά την πρόσληψη των 3400 έμειναν 1500 συνάδελφοι( οι 900 είναι επιλαχόντες ) . Στους 600 από τους 1600 αδίκως δεν του δόθηκε το δικαίωμα να καταθέσουν καν τα δικαιολογητικά τους επειδή οι 300 δεν είχαν προϋπηρεσία στο Π.Σ πριν το 2009(τώρα έχουν ήδη 4ετη εμπειρία), και οι άλλοι 300 δεν είχαν τον τίτλο της ΥΕ. Στο σύνολο τους αυτοί οι συνάδελφοι είναι άτομα με σχετικά μικρή ηλικία και με μεγάλη αναμφισβήτητα προσφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Το νομοσχέδιο αξιότιμε κ. Βουλευτά που ετοιμάζει προς ψήφιση το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ για την αναδιάρθρωση του Π.Σ δεν αναφέρετε καθόλου για την εργασιακή αποκατάσταση των παραπάνω συναδέλφων.

Είναι επιτακτική ανάγκη με την προώθηση του νομοσχεδίου να αποκατασταθεί η παραπάνω αδικία.

Επίσης στον αέρα είναι, αν θα εργαστούν και ως συμβασιούχοι για την αντιπυρική περίοδο 2013, καθώς η 10ετία τους 2003-2012 τελείωσε βάση των Π.Δ 123/2003 & 121/2007.

Η δεύτερη ανανέωση 5ετιας 2007-2012, με βάση το Π.Δ 121/2007 του κ. Πολύδωρα ανέφερε για 8μηνη κατ έτος απασχόληση. Το Π.Δ αυτό εφαρμόστηκε τα έτη 2008 και 2009 γιατί το 2010 έγινε παρανόμως 7μηνο, το 2011 έγινε 6μηνο και το 2012 έγινε 4μιση μήνες.

Για το έτος 2013 το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ έστειλε αίτημα προς το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους για πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με διάρκεια έως 5 μήνες .

Ενώ θα έπρεπε να γίνει τροποποίηση του Π.Δ 121/2007 για ανανέωση 5ετίας, 8μηνης εργασίας .

Από τον Νοέμβρη του 2012 που είχαμε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, και καταθέσαμε μια σειρά από αιτήματα στον Γεν. Γραμματέα κ. Γεωργιάδη έχουν περάσει 5 μήνες και παρότι πήραμε υποσχέσεις τότε , δεν έχει «περπατήσει» τίποτα. Τα προβλήματα μας εκτός αυτά που σας αναφέραμε ποιο πάνω, είναι:

  • Δεν εργάζονται οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης(ΠΠΥ) νυχτερινά και αργίες, δεν μετακινούνται εκτός έδρας, δεν εργάζονται υπερωρίες, όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να μην υπάρχει εξομοίωση με το μόνιμο προσωπικό 24ωρη εργασία.

  • Καμιά εξέλιξη μα καθηκοντολόγιο για τους ΠΠΥ

  • Κόπηκε αδικαιολόγητα από τους οδηγούς (ΠΠΥ και Συμβ/χους) ένα επίδομα επικινδυνότητας 150 ευρώ το μήνα. (Και τους πήραν αναδρομικά τα χρήματα πίσω).

  • Στους ΠΠΥ έχει χορηγηθεί μια στολή Υπηρεσίας εδώ και ένα χρόνο. Και δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια από το Υπουργείο να χορηγηθεί δεύτερη όπως προβλέπετε.

  • Δεν καλούνται επιλαχόντες για τις θέσεις που μένουν κενές στο Π.Σ όπως προβλέπει ο Ν. 3938/2011 αρθρο 15

Ο κ. Υπουργός κατά το χρονικό διάστημα που είναι στο Υπουργείο δεν έχει προγραμματίσει, παρά τα πολλαπλά αιτήματα της Ομοσπονδίας μας να δει έστω μία φορά το Προεδρείο της, το οποίο εκπρωσοπέι το 50% τον εργαζομένων στο Π.Σ.

 

Ο κ. Μανιάτης μας τόνισε ότι θα δει τα θέματα άμεσα με προσοχή και θα μας ενημερώσει σύντομα.

Ανάλογες συναντήσεις έχουν γίνει, και θα γίνουν και με τους υπόλοιπους Βουλευτές των άλλων κομμάτων από το Προεδρείο του Σωματείου μας

       ΜΕ ΤΙΜΗ

      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

                                                                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                     ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 


NEWSLETTER