Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 19:03

Κάλεσμα ΠΑΜΕ Μεσσηνίας στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα ΠΑΜΕ Μεσσηνίας στην απεργία της Πέμπτης

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου και στη συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα, για “να παραλύσει η χώρα και να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα”, καλούν σωματεία του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία.

Σε ανακοίνωση - πρόσκλησή τους προτρέπουν κι εξηγούν: “Ολες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο! Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο, φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Στο υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσθέσει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει γερά όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, επεκτείνει την ευελιξία και δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης. Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους”.
Αφού αναφέρουν ότι “δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!”, επικρίνουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ: “Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Ολους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!”. Τα σωματεία παροτρύνουν “να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για: “Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα! Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο! Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα! Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!”.
Τα σωματεία που καλούν στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, είναι: Τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού (όλα Ν. Μεσσηνίας) και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.