Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 17:55

Συγκέντρωση για αναβάθμιση Μουσείου Χώρας

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση για αναβάθμιση Μουσείου Χώρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και της κτηριακής αναβάθμισης του Μουσείου Χώρας, που οργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Χώρας την Κυριακή 20 Ιουνίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της Χώρας και των γύρω περιοχών, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Δημήτρης Καφαντάρης, Ηλίας Κανάκης και Δημήτρης Βρεττάκος, καθώς και ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Μακρής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Διονύσιο Δημητρόπουλο, που αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη του μουσείου από την Πολιτεία στην τύχη του εδώ και δεκαετίες. Τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και κτηριακής αναβάθμισης άμεσα, ώστε εκτός από τα υπάρχοντα εκθέματα να φιλοξενηθούν και τα πρόσφατα ευρήματα από τον τάφο του αρχαίου πολεμιστή και των θολωτών τάφων. Αναφέρθηκε στην αναμενόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που αυτή θα δώσει στον τόπο, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δύο οδικών αξόνων, Χώρα - Κορυφάσιο και Χώρα - Καζάρμα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές, αναφέρθηκαν στις δύο απορρίψεις του έργου, γεγονός που απέδωσαν σε λάθη, και διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα βρει τον δρόμο της υλοποίησης.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους τους προαναφερθέντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, καθώς και τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη για τη στήριξή του στον αγώνα να αποκτήσει επιτέλους η Κοινότητα Χώρας ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο, αντάξιο της ανεκτίμητης πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Ευχαριστεί θερμά και το “Αρχείον Πολιτισμού” και τους συμπολίτες του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και τους διαβεβαιώνει ότι “με τη δυναμική τους παρουσία, πολλά πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε δίνοντας προοπτική και προκοπή στον τόπο μας”.


NEWSLETTER