Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 11:40

Πώς βλέπουν οι νέοι της Καλαμάτας τα 150 ευρώ για τον εμβολιασμό (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πώς βλέπουν οι νέοι της Καλαμάτας τα 150 ευρώ για τον εμβολιασμό (Βίντεο)

Σειρά αντιδράσεων -αρνητικών και θετικών- προκάλεσε η πρωθυπουργική ανακοίνωση για την «κάρτα ελευθερίας», την οποία θα λάβουν οι νέοι του ηλικιακού τόξου 18-25 ετών, πυροδοτώντας συζητήσεις οικονομικού και φιλοσοφικού περιεχομένου.

«Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών, αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδαση να χάνονται», ανέφερε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ότι κάθε νέος που έχει κάνει ή θα κάνει μία δόση εμβολίου θα λάβει μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

Η «Ε» ζήτησε από νέους της Καλαμάτας να σχολιάσουν την πρωτοβουλία αυτή και για το αν μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ ή το αντίθετο ώστε να προσεγγίσουν το ζήτημα του εμβολιασμού με διαφορετικό τρόπο.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν έκαναν στην πλειοψηφία τους λόγο για ένα μέτρο που περισσότερο θα απομακρύνει την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από τον εμβολιασμό παρά θα την δελεάσει να μπει στη διαδικασία ώστε να κλείσει άμεσα ραντεβού για την πρώτη δόση. Στον αντίποδα, υπήρξαν και νέοι που είδαν πιο καλοπροαίρετα την ανακοίνωση για την «freedom pass» μιας και σε καιρούς οικονομικής κρίσης κάθε ποσό δεν είναι αμελητέο. Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως η απόφαση αυτή δεν είναι ηθικά σωστή και πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να κατατεθούν απευθείας σε λογαριασμούς ώστε να προκύψει οικονομική ενίσχυση στα παιδιά αυτά και όχι να πρέπει απαραίτητα να τα ξοδέψουν. Παράλληλα, επισημάνθηκε πως πρόκειται για δωροδοκία ούτως ώστε να επηρεαστεί η γνώμη πολλών. Επιπλέον σχολιάστηκε πως εφόσον το δωρεάν εμβόλιο αποτελεί από μόνο του προνόμιο δεν υπάρχει λόγος να δίνονται επιπλέον χρήματα για να πειστεί κάποιος. Στο ίδιο μήκος κύματος υπογραμμίστηκε το παράδειγμα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους για το αν πρέπει να εμβολιαστούν έχοντας κάνει οι ίδιοι τις δόσεις που τους αναλογούν, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις νέων που είπαν πως η «κάρτα ελευθερίας» μπορεί να βοηθήσει σε ένα βαθμό στο να αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, προσελκύοντας τη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


NEWSLETTER