Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 16:10

Παραίτηση Κανάκη από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας ανακοίνωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Βασίλης Κανάκης.

Όπως σημειώνει μάλιστα “τα τελευταία 3 χρόνια ο σύλλογος ουσιαστικά είναι ανενεργός και δεν έχει την παραμικρή παρουσία στην εξαιρετικά δυσχερή επαγγελματική πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι”.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης: “Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω πως απέστειλα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας την παραίτησή μου από γραμματέας αλλά και από μέλος του Δ.Σ. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε μέσα από εκλογική διαδικασία τον Ιούλιο του 2016.

Ο σύλλογος υπήρξε για χρόνια ανενεργός και εκείνη τη χρονιά ορισμένα μέλη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να συγκροτηθεί εκ νέου και να δημιουργηθεί μια νέα συλλογική συνθήκη που θα βοηθούσε τους συναδέλφους να αντεπεξέλθουν στις όλο και αυξημένες απαιτήσεις του επαγγέλματός μας. Τα πρώτα 2 χρόνια ο σύλλογος επέδειξε έντονη κινητικότητα οργανώνοντας ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια, φιλανθρωπικές δράσεις και άλλες σημαντικές δραστηριότητες. Ωστόσο τα τελευταία 3 χρόνια ο σύλλογος ουσιαστικά είναι ανενεργός και δεν έχει την παραμικρή παρουσία στην εξαιρετικά δυσχερή επαγγελματική πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι. Το προηγούμενο διάστημα ζήτησα επανειλημμένως τη διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων σε διάφορα θέματα όπως e-Adeies, ταυτότητα κτηρίων και άλλα ζητήματα, καθώς επίσης και θεσμικές συναντήσεις με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν ορισμένα θέματα, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση. Συνεπώς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συναδέλφους με στήριξαν στις εκλογές του 2016, να απολογηθώ για την απραξία του συλλόγου και αφουγκραζόμενος την ευθύνη που μου αναλογεί να παραιτηθώ από τη θέση του γραμματέα και κατ’ επέκταση από μέλος του Δ.Σ.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως οι επαγγελματικοί σύλλογοι οφείλουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και ανεξάρτητα, με μοναδικό κριτήριο την επίλυση ζητημάτων που άπτονται του αντικειμένου τους, και όχι ως μέσα προσωπικής-κομματικής ανέλιξης και αυτοπροβολής των μελών τους”.