Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 09:24

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στη Μεσσηνία

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει και σήμερα 3 Αυγούστου για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( www.civilprotection.gr).

Ο Δήμος Καλαμάτας τονίζει ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι υπηρεσίες (σε όλους τους δήμους του νομού και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου) έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


NEWSLETTER