Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 08:48

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Μεσσηνίας

 

Αποκαταστάθηκαν άμεσα από τον ΔΕΔΔΗΕ οι σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Μεσσηνίας, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ, με τις πρόσφατες πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα οι περιοχές Μεμί, Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Φανερωμένη στην περιοχή Κορώνης και οι οικισμοί Κακαλέτρι, Μαρίνα, Στάσιμο, Σύρριζο, Διμάνδρα, Πηγή, Κάτω Μέλπεια, Βράχος, Μάνδρα, Βρυσούλα, Αγριλόβουνο, Ηλέκτρα, Δασοχώρι, Ανω Μέλπεια, Αγιος Αθανάσιος, Πηγή, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι και Αγία Θεοδώρα στη βόρεια Μεσσηνία.

Με συντονισμένες ενέργειες ο ΔΕΔΔΗΕ κατάφερε να κατασκευάσει εκ νέου τα δίκτυα και να επανηλεκτροδοτήσει σε χρόνο ρεκόρ (από 1 έως 3 μέρες) το σύνολο των οικισμών και να συνεχίσει τις εργασίες σε μεμονωμένους πελάτες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας Γιώργο Καράμπελα, το κόστος των ζημιών στο δίκτυο θα ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού καταστράφηκαν δίκτυα πολλών χιλιομέτρων και κάηκαν δεκάδες στύλοι, οι οποίοι μελετήθηκαν και κατασκευάστηκαν εκ νέου.

Ο κ. Καράμπελας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση της ιεραρχίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου που εξασφάλισε όλα τα απαιτούμενα υλικά (κυρίως στύλους) και έστειλε πρόσθετα τεχνικά συνεργεία αναδόχων από τις περιοχές Πύργου και Ναυπλίου, που μαζί με το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του αναδόχου της περιοχής Καλαμάτας αποκατέστησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα ζημιές μεγάλης έκτασης.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε η διευθύντρια Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου Α. Κυρσανίδη με τον βοηθό διευθυντή κ. Χρυσανθόπουλο και είδε από πρώτο χέρι τις καταστροφές και συνομίλησε με τους επιβλέποντες του έργου, παροτρύνοντάς τους για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Επίσης, ο κ. Καράμπελας επαίνεσε την προσφορά όλου του τεχνικού προσωπικού ΔΕΔΔΗΕ και αναδόχων, που σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα εργάστηκε από το πρωί έως το βράδυ, μέσα στις καμένες περιοχές και απεκατέστησε την ηλεκτροδότηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμα, σημείωσε το γεγονός ότι το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσε αυτοβούλως από την πρώτη στιγμή στην υπηρεσία του, χωρίς να απαιτηθεί ανάκληση αδειών, αφού επιβεβαιώθηκε ότι το φιλότιμο υπερισχύει των υπηρεσιακών εγγράφων.

Τέλος, συγκινητική ήταν και η ηθική συμπαράσταση των πληγέντων προς τους τεχνικούς, δείχνοντας κατανόηση για την διακοπή της ηλεκτροδότησης και διευκολύνοντας τα συνεργεία με όποιον τρόπο μπορούσαν, σύμφωνα με τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ.