Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 21:36

Σωματείο Μουσικών Μεσσηνίας για τα προβλήματα του κλάδου

Γράφτηκε από την
Σωματείο Μουσικών Μεσσηνίας για τα προβλήματα του κλάδου

Ανακοίνωση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διάστημα της πανδημίας ο κλάδος τους έβγαλε το Σωματείο Μουσικών Νομού Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με αυτή: “Εμείς οι μουσικοί, τα μόνα μέτρα που έχουμε διδαχθεί είναι τα δύο τέταρτα, τα τρία τέταρτα, τα τέσσερα τέταρτα… Με την πανδημία μάθαμε και άλλα μέτρα... Τις τελευταίες μέρες μάθαμε και τα κυβερνητικά μέτρα "α λα καρτ". Διαφορετικά μέτρα για την μουσική σε γάμους, διαφορετικά στην εστίαση, διαφορετικά στις συναυλίες. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαγόρευση μουσικής παντού… εκτός από τις συναυλίες, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας αυτές τις μέρες. Οσο θα ακούγονται μόνο οι ήχοι από τις κατσαρόλες και τις κουτάλες στα μαγαζιά μας τόσο εμείς θα διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Δεν μας ταιριάζουν οι φωνές, ούτε οι ύβρεις, ούτε οι απειλές. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ως συμμάχους στη διάδοση του πολιτισμού και όχι σαν υγειονομική βόμβα.
Οπως αναφέρει άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο στη Μόσχα, το καλοκαίρι 1957: “Ετσι ενωμένοι σ’ αυτή την παγκόσμια συνεργασία, δεν βοηθούμε μόνο τη στερέωση της ειρήνης, αλλά προσφέρουμε στον εαυτό μας το μοναδικό μέσον για πρόοδο και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του πνεύματος και της τέχνης, που έμειναν ατροφικοί στα χρόνια της καταστροφής. Η θέση του Νεοέλληνα καλλιτέχνη παίρνει ιδιαίτερο νόημα και σημασία μέσα σ’ αυτό το σχήμα. Πρέπει να γίνει, με το έργο του και το παράδειγμά του, ο ένθερμος απόστολος της ειρήνης, της συνεργασίας και της φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς” καταλήγει η ανακοίνωση.

 


NEWSLETTER