Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 19:46

Καλαμάτα: Υπό κράτηση το φορτηγό πλοίο “Baroness”

Καλαμάτα: Υπό κράτηση το φορτηγό πλοίο “Baroness”

 

Το φορτηγό πλοίο “Baroness” παραμένει από την Τετάρτη υπό κράτηση στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας, μετά από επιθεώρηση που διενήργησαν εξουσιοδοτημένοι επιθεωρητές PSC/PARIS MOU του Κεντρικού Λιμεναρχείου, οι οποίοι βρήκαν φθορές στους κάβους πρόσδεσης και άλλες ελλείψεις σε μέσα ασφάλειας και πυρόσβεσης του πλοίου, καθώς και στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Επιπλέον, σε τμήματα του καταστρώματος εντοπίστηκαν εκτεταμένες φθορές, όπως και στα συστήματα εξαερισμού. Επίσης, παρατηρήθηκαν διαρροές σε ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, αλλά και πρόκλησης ατυχήματος σε μέλος του πληρώματος. Ελλείψεις εντοπίστηκαν και στα εγχειρίδια εκπαίδευσης του πληρώματος σε θέματα πυρόσβεσης και χρήσης σωστικών μέσων, αφού δεν περιελάμβαναν πληροφορίες για τα συστήματα του πλοίου.  

Το συγκεκριμένο πλοίο, σημαίας Παναμά, κατέπλευσε για εφόδια και ανταλλακτικά στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας προερχόμενο από την Τουρκία. Είναι φορτωμένο με λαμαρίνες και είχε τελικό προορισμό λιμάνι της Ισπανίας όπου θα παρέδιδε το φορτίο του. Σημειώνεται ότι συνολικά καταγράφηκαν από τους επιθεωρητές 24 παρατηρήσεις για σοβαρές ελλείψεις, και μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και τις υπόλοιπες επισκευές για τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν το πλοίο θα παραμείνει υπό κράτηση (detention). Θα αποπλεύσει όταν διορθωθούν τα προβλήματα και καταβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν από τη λιμενική αρχή.

Ν.Κ.