Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 11:10

100 τρίτεκνοι κάτω από το όριο φτώχειας στη Μεσσηνία

100 τρίτεκνοι κάτω από το όριο φτώχειας στη Μεσσηνία

Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των τρίτεκνων οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ήδη στη Μεσσηνία έχουν φτάσει τις 100. Επίσης, μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα και παιδιά γιατρών και δικηγόρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τρίτεκνων Νομού Μεσσηνίας Χρήστο Κορομηλά. 

 

Ο κ. Κορομηλάς παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ζητήσει από τους βουλευτές και τους δημάρχους του νομού να ασκήσουν πίεση ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση της Πολιτείας για την απασχολησιμότητα μελών των 400.000 οικογενειών της χώρας, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. 

Ο κ. Κορομηλάς παρατήρησε πως αυξάνει καθημερινά ο αριθμός των οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τη ΔΕΗ ή το νερό. Πολλές μάλιστα οικογένειες απευθύνονται για οικονομική βοήθεια στο Σύλλογο, ο οποίος είπε πως δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί. "Δεν έχουμε να τους δώσουμε χρήματα. Χρειάζονται δουλειά" επεσήμανε. Συμπλήρωσε δε πως η ανάπτυξη έρχεται από νέους ανθρώπους, όμως με την κρίση να συμβάλλει καθοριστικά στο δημογραφικό πρόβλημα, εκτιμά πως σε λίγα χρόνια θα ζούμε σε μια χώρα γερόντων. 

 

ΑΡΝΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Κορομηλάς με τη γραμματέα του Συλλόγου Γρηγορία Δημητρακοπούλου, έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος θα διανείμει για το Πάσχα από μισό αρνί σε κάθε οικογένεια από τις 100 του νομού που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Η προμήθεια του κρέατος θα γίνει μετά από διαγωνισμό. 

Οι οικογένειες τρίτεκνων του Νομού Μεσσηνίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Σύλλογο. Επίσης, καλούνται να συνεισφέρουν για να γεμίσει το γιορτινό τραπέζι αυτών των οικογενειών όσοι επαγγελματίες (όπως μανάβικα κ.λπ). έχουν τη δυνατότητα. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Δημητρακοπούλου είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αίτηση από το ΚΕΠ, φωτοτυπία ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα οποία πρέπει να υποβληθούν στο Σύλλογο μέχρι τις 17 Μαΐου.

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Σάββατο του Λαζάρου (27 Απριλίου) και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου) θα πραγματοποιηθούν πασχαλινά εργαστήρια από το Σύλλογο. Στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με πασχαλινές κατασκευές στη μικρή πλατεία της πόλης, το Σάββατο του Λαζάρου στις 11 το πρωί. Το ίδιο απόγευμα θα γίνει εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους, στην Καλαμάτα, ενώ το ίδιο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων το πρωί, στην κεντρική πλατεία της  Καλαμάτας.

Κ.Δ.