Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 20:41

Διαμαρτυρία από Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΠΑΜΕ

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία από Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΠΑΜΕ

 

Δεν θα αφήσουμε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, παρατήρησε με παράσταση διαμαρτυρίας της σήμερα, έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Καλαμάτα, η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων του ΠΑΜΕ, “υπερασπιζόμενη 70χρονη που κινδυνεύει να χάσει το δυάρι διαμέρισμά της μετά από πλειστηριασμό που έγινε γι’ αυτό πριν ορισμένους μήνες στο Κρανίδι”.

Οπως αναφέρει η επιτροπή, “πρόκειται για περιστατικό που δείχνει τη στάση που κρατούν τα διάφορα γραφεία διαχείρισης χρεών και οι τράπεζες, αφού η συγκεκριμένη γυναίκα που ζει με την πενιχρή σύνταξη των 347 ευρώ το μήνα καλείται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Μάλιστα, η τράπεζα είχε προειδοποιήσει ότι αυτό θα συμβεί στις 22 του μήνα, ενώ μετά την κινητοποίηση των συνταξιούχων και εργατικών συνδικάτων έδωσε διορία ως τις 31 Οκτώβρη”. Ενημερώνει, ακόμα, πως “η 70χρονη δεν είχε καν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εφόσον διατηρούσε περίπτερο που πλέον δεν μπορεί να το λειτουργήσει (δεν ανανεώθηκε η άδειά της), ενώ δεν λαμβάνει ούτε σύνταξη χηρείας, εφόσον ο σύζυγός της όσο ζούσε δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω έλλειψης ενσήμων. Προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με σύνταξη υπερήλικα και απέκτησε το σπίτι της με δάνειο όσο είχε το περίπτερο”.

Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Παναγιώτης Κουφαλάκος κατήγγειλε πως “η τράπεζα έβγαλε το διαμέρισμα στον πλειστηριασμό μέσα σε περίοδο καραντίνας για την πανδημία το 2020” και “για την αποφυγή αντιδράσεων η ηλεκτρονική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο στο Κρανίδι”.


NEWSLETTER