Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 16:42

Ο εορτασμός της 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Κανονικά θα διεξαχθούν στη Μεσσήνη και τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Μεσσήνης οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων θα ακολουθηθούν οι οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Μεσσήνης, αυτές θα ξεκινήσουν αύριο, παραμονή της εθνικής επετείου στις 6.30 μ.μ., με την τέλεση μέγα εσπερινού μετά αρτοκλασίας στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδρούσα. Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκινά γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων. Ανήμερα της επετείου οι εορταστικές εκδηλώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

10 π.μ.: Δοξολογία. Χαιρετισμός δημάρχου - Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Μαριάννα Γεωργακοπούλου.

10.35 π.μ.: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των εθνικών ηρώων. Κατάθεση στεφάνων.

10.50 π.μ.: Παρέλαση μαθητών και συλλόγων στην οδό Πολυτεχνείου παρουσία των Αρχών. Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Μιχαήλ Μπιζύμης.

6 μ.μ.: Υποστολή Σημαίας με τη φροντίδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης.

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ

10 π.μ.: Δοξολογία. 

10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων στην κεντρική πλατεία. Κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Κατερίνα Σκανδάλη, διευθύντρια Γυμνασίου Ανδρούσας. Εθνικός Ύμνος. Παρέλαση των σχολείων. Τελετάρχης ορίζεται η μαθήτρια της Γ’ λυκείου Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου.

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΣ

10 π.μ.: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων.

10.20 π.μ.: Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Βιργινία Μπαϊρακτάρη. Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εύας.

10.30 π.μ.: Παρέλαση μαθητών Δημοτικού Σχολείου Εύας. Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτης Δικαίος.

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ    

9.30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, παρουσία Αρχών, μαθητών, οργανώσεων, σωματείων και κατοίκων.

10 π.μ.: Παράταξη μπροστά στο ηρώο, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή-Εθνικός Ύμνος. 

10.15 π.μ.: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αριστομένη Χρήστο Δημόπουλο.                                        

10.30 π.μ.: Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Αριστομένους.

11.10 π.μ.: Παρέλαση των μαθητών. Τελετάρχης ορίζεται η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, μαθήτρια λυκείου.

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΛΥΡΑΣ

10 π.μ.: Δοξολογία στον ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας.

10.15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

10.30 π.μ. Παρέλαση των μαθητών. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στην πλατεία Βαλύρας από την εκπαιδευτικό Γεωργία-Ευαγγελία Κουρή. 

10.45 π.μ.: Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας στην πλατεία. Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός Βασίλης Καράμπελας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΓΑΣ 

9.45 π.μ.: Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Λογγάς. 

10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων - Ενός λεπτού σιγή. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του Γυμνασίου Λογγάς Ηλία Παρθένιο. Απαγγελία ποιημάτων, απονομή αριστείων και βραβείων προόδου σε μαθητές. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Παρέλαση μαθητών και συλλόγων. Τελετάρχης ορίζεται ο διευθυντής του Γυμνασίου Λογγάς Ηλίας Παρθένιος.                    

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

10 π.μ.: Δοξολογία.

10.30 π.μ.: Συγκέντρωση στο μνημείο ηρώων. Επιμνημόσυνη δέηση. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των εθνικών ηρώων. Κατάθεση στεφάνων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου. Απαγγελίες ποιημάτων.

11 π.μ.: Παρέλαση μαθητών και μαθητριών, παρουσία των Αρχών. Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιάννης Κατσάς.

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 

9.30 π.μ.: Δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου Τρικόρφου.

9.50 π.μ.: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου Ευσταθία Δράκου.

10 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων. Έπαρση της σημαίας- Εθνικός Ύμνος. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

10.30 π.μ.: Μαθητική παρέλαση. Τελετάρχης ορίζεται η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου Ευσταθία Δράκου.

KΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΤΖΗ 

9.45 π.μ.: Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Χατζή. Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου. Κατάθεση στεφάνου από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος Σπύρο Κοντοθανάση. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.