Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 19:35

Διαδικτυακή ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων

 

“Το παιδί είναι η απάντηση!”: Αυτό είναι το θέμα σύντομης διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας την Κυριακή 28 του μήνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση -που ξεκινά στις 10 π.μ., με προβλεπόμενη ώρα ολοκλήρωσης στις 12.30 μ.μ.-, θα είναι και η Συνήγορος του Παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου. Συνδιοργανώτρια είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ενώ έχει τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Στόχος της ημερίδας είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός κοινού άξονα προβληματισμού πάνω στο θέμα της ανίχνευσης των μορφών παραμέλησης και κακοποίησης των παιδιών, καθώς και της έγκυρης και έγκαιρης αντιμετώπισης, μέσα από εισηγήσεις και παρεμβάσεις επαγγελματιών που υπηρετούν στο πεδίο και μοιράζονται την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Με εισηγήσεις, παρουσιάσεις, τοποθετήσεις συμμετέχουν οι:

  • Θεώνη Κουφονικολάκου, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC).
  • Όλγα Θεμελή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας.
  • Γιώργος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επιστημονικός συνεργάτης Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ.
  • Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, διά της αντιπροέδρου α’ Όλγας Βερικάκη, κοινωνικής λειτουργού.
  • Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας.
  • ΚΕΔΑΣΥ Μεσσηνίας, διά των στελεχών του Εριέτας Παυλίδου, φιλολόγου Ειδικής Αγωγής, Ευρύκλειας Παπαδοπούλου, ψυχολόγου και Παναγιώτας Κόνιαρη, κοινωνικής λειτουργού.
  • Δήμητρα Τζανετάκη, φιλόλογος-σύμβουλος σχολικής ζωής Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας.
  • Σταυρούλα Μπαζίγου, κλινική ψυχολόγος.
  • Γιώτα Κοπίτα, κοινωνική λειτουργός.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η ημερίδα απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης. Επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών. Επαγγελματίες που σχετίζονται με τα παιδιά και την οικογένεια. Κοινωνικούς φορείς. Εθελοντές ανθρωπιστικών φορέων και κοινωνικών δράσεων. Φοιτητές. Γονείς. Στον ευρύτερο πληθυσμό.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με την προϋπόθεση προεγγραφής και συμμετοχής. Η μετάδοση θα γίνει απευθείας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom με υπερσύνδεσμο (link) που θα σταλεί στους συμμετέχοντες που θα προεγγραφούν.

 

ΑΠΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι προεγγραφές θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, σε σύνδεσμο που θα δοθεί σε προσεχή ανακοίνωση και θα διαρκέσουν μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου συμμετεχόντων.

Παρακολουθήστε σχετικές ανακοινώσεις στη σελίδα Facebook της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας: https://www.facebook.com/epakal, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου: https://pelop.pde.sch.gr/

 

Ν.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER