Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 08:15

"Black Friday": Ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας ζητεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

 

Πολυκαταστήματα στην Καλαμάτα καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας για 12ωρη συνεχόμενη απασχόληση των εργαζομένων αυτή την εβδομάδα, λόγω “Black Friday” και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.

Το συνδικάτο επισημαίνει ότι “με αυτά τα εξοντωτικά ωράρια οι εργαζόμενοι οδηγούνται στα όρια της εξάντλησης από την εντατικοποίηση, τις ατελείωτες υπερωρίες, ενώ ακολουθεί το εορταστικό ωράριο καταστημάτων, οι χειμερινές εκπτώσεις κ.ο.κ. Κατά συνέπεια η καθημερινότητα των εργαζομένων γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη, με ένταση της σωματικής κούρασης και της ψυχολογικής πίεσης, τον αυξημένο κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, ενώ με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο λιγοστεύει η επαφή με την οικογένεια, τα παιδιά”.

Το συνδικάτο ζητεί από την Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς καμία καθυστέρηση: “Να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους παρουσία αντιπροσωπείας του συνδικάτου και να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα να δουλεύουν τα προβλεπόμενα ωράρια και τις νόμιμες υπερωρίες. Να πληρωθούν τις επιπλέον ώρες εργασίας με βάση τις νόμιμες προσαυξήσεις. Επιπλέον, η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους εργασίας για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία”.